Handbol Sant Quirze  26 -  26 Joventut Handbol Mataró  - Jornada 17 - 1a Estatal

"Empat amb regust a victòria a la difícil pista del Sant Quirze, actual líder de la categoria. Grandíssima primera part i lluitada segona per aconseguir 1 punt excel·lent. Enhorabona i bona feina! Seguim!"

Font: CatHandbol 

Quan aquest partit començava els dos equips femenins d’aquests dos clubs acabaven el seu duel particular a Mataró en un partit que acabà en empat. Això, i la persistència que tenen aquests dos equips en igualar en la pista vallesana, ja feien pensar en un empat… com finalment va ser.

Ja dèiem a la prèvia que l’equip mataroní estava en una dinàmica clarament positiva i ho va demostrar a la pista del líder, trencant-li la ratxa de cinc victòries seguides que portava durant l'any 2021. De tota manera els de Josep M. Guiteras continuen ferms en el lideratge, amb un confortable avantatge. També els mataronins veuen trencada la seva ratxa de tres victòries seguides, tot i que en el seu cas aquest empat els sàpiga a victòria, i es mantenen en el vuitè lloc tancant la primera meitat de la classificació, acostant-se una mica més al Poblenou.

L'equip de Sergi Rodríguez, que va debutar com a jugador a 1a Estatal de la mà de Josep M. Guiteras, va sortir fort (1-4 als 6 minuts) i va jugar sempre de tu a tu al líder de la competició. Durant tota la primera part, amb bona defensa i trobant solucions en atac, va controlar sempre el marcador per arribar al descans amb un 11-13 favorable.

A la represa el tècnic local va provar de donar més profunditat a la seva defensa però no en va treure res, perquè la primera línia mataronina la superava amb facilitat. El Joventut Mataró va arribar a agafar cinc gols d'avantatge als deu minuts amb el primer gol a la 1a Estatal de Blai Deulofeu. El Sant Quirze necessitava una solució d'emergència i la va trobar jugant amb 7. Això va descol·locar la defensa mataronina, i l'entrada de Capón sota pals va frenar l'atac, i en poc més de cinc minuts el marcador es va igualar a 21.

Semblava que el líder ja havia fet el més difícil, però no va perdre la serenitat l'equip maresmenc i encara va entrar en els dos minuts finals amb avantatge mínim (25-26). De seguida va igualar el Sant Quirze en un contraatac i això va portar el partit a un final agònic, amb dues jugades polèmiques. Els locals van reclamar per uns dobles aparentment inexistents, que els van assenyalar en un contraatac a falta de 30 segons, i els visitants reclamaren uns 7 metres en l'última acció, quan Reig va enganxar a Pujol quan aquest anava a xutar davant Capón. Els àrbitres ho van deixar en falta. Vaja que en això la cosa també va quedar empatada. Veient el vídeo cadascú pot jutjar...

 

MATARÓ: Eduard Calderón, Gerard Conill i Bassory Tandian porters; Pablo Vela (4), Jaume Pujol (6), Jan Bonamusa (1), Dani Aguilera (2), Oriol Vaqué (3), Arnau Boix, Berenguer Chiva, Nil Moreno, Àlex Bosch (1), Mario Martínez (2), Pol Barragan, Sergi German (4), Blai Deulofeu (2), Pol Colomer (1).

 dilluns, 15 de febrer de 2021